O mne

Moja fotka
I am 26 years old girl who enjoys all things related to make up, fashion , art and various subcultures.On this blog I will try to share interesting experiences and bring you some product overviews.

Translate

nedeľa 26. augusta 2012

Make up disasters !-Make up katastrofy

   Tak myslite si ,ze celebrity su bezchybne ? Ale kdeze :D  Nemam za umysel sa nikomu vysmievat ,ale myslim  si ,ze niektore zeny to prehnali :) Takze takto urcite nie :)


                                     
UUUHh

Hmm magicky prasok Nicole Kidman ? Oh what is the magic powder on her face ?



                                     Magicky prasok opat v akci !

 No a na radu prichadzaju bezni smrtelnici :)



Musie nozicky !!!





A tak si trham obocie trham ...



Aby ste vedeli tento styl sa v Japonsku nazyva Ganguro !!!


           Damy vela solaria skodi :D




Hmm Duck face .


 Falosne riasy su chutovka 


Ano hrubo namalovane obocie a kozyyy ven ! 




No Comment !!!!
Huraaa Klingoni ziju !!!!


I am too sexy !!!!


Zase to obocie !


Modra je dobraaaaa ...Uz je to tak :)
Prezicna kontura pier :)


A na zaver pride bubak ....



               


            Tak prajem sladke snicky :D

Garnier BB Krem

Takže milé slečny,
    Ja pevne verím a dúfam , že ste neprepadli BB šialenstve v reklamách . Garnier BB  krém ma s klasickými azijskym BB krémom spoločne asi len názov.Vážne obrovské sklamanie :(


                             Garnier BB krem NIE!

                                   
Nevýhody :
 

    Svetlý BB krém -
 a)Žltý podtón
 b)Podráždená pokožka

   Tmavý BB krém  -
a)Hmm možno lepšie , natrite si tehlu na tvár :D a to doslova
b)Konzistencia ako u svetlého BB krému je zvláštna skôr ma tendenciu sa rozpatlat

Skutočné BB krémy:
 SKIN 79
Naprosto úžasný v rozmanitých variantach pre rôzne typy pokožky.Má skôr svetlejší podtón a dokonale zjednoti tmavé škvrny a nedostatky pleti
                                                       


                                                                     Skin 79

Missha  BB krem



                                                                Missha BB krem
Všetky BB krémy si môžete kúpiť
http://www.bb-cream.cz/category/bb-kremy/3

Toto bol len veľmi stručný prehľad.Neskôr  vám prinesiem ďalšie recenzie 

štvrtok 23. augusta 2012

Natural Eye Make up


ENJOY !!!!!  YouTube zas pokazilo celu kvalitu ja to nechapem ..Youtube ruined the quality for some reason

                                                          

streda 22. augusta 2012

Tajomstvo krásnej pleti

                       


To najzaujímavejšie čo som sa dočítala tento týždeň : Mnohe veci su zname ale aj tak :)

   Krásná pokožka bez skvrnek, rozšířených pórů a s dokonale sjednocenou barvou je naprostým ideálem a snem takřka každé ženy. V mnoha případech ani plná polička krémů a vodiček nepomůže. V tom případě přichází na řadu překrytí nedostatků a přichází ke slovu make-up.

 

Současné make-upy již dávno nepřipomínají hutné pasty, které na tváři vytvořily silnou neprodyšnou masku, pod kterou se výborně dařilo bakteriím. Póry se zanášely, takže o pupínky a plně rozvinuté akné vinou krycího krému nebyla vůbec nouze.




   Moderní dekorativní kosmetika se řadí na zcela opačný protipól. Výživné ingredience, lehké, prodyšné textury a světlo odrážející částečky pleť nejen opticky zkrášlují, ale i ji vylepší, leckdy zpevní a postarají se o vrásky.

Přilnavost a pružnost díky biopolymerům
Tajemství přirozeného vzhledu a na pohled i na dotek dokonalé pokožky spočívá v nových látkách, které novinky mezi make-upy obsahují. Jednou z důležitých ingrediencí je biopolymer, ten se stará o dokonalou přilnavost a pružnost.

Díky této makromolekule z proteinů, sacharidů a nukleových kyselin se líčidlo snadno nanáší a přizpůsobí se povrchu pokožky.

Minerální pigmenty pleť nedráždí
Velkou roli hrají také minerální pigmenty, ty snáší výborně i velmi citlivá pleť, protože se chovají velmi ohleduplně a nedráždí ji.

Pudry, které pigmenty obsahují a dodávají make-upu požadovaný odstín, prošly také velkou proměnou. Maximálně jemný prášek složený z dokonale kulatých pigmentů zaručuje hladký povrch a omlazující efekt. Odráží totiž světlo mnohem lépe než pudry klasické.

Značnou inovací procházejí i barvy, pro perfektní vzhled a maximálně zářivou a rozjasněnou pleť se mísí minerální pigmenty červených, žlutých, černých a bílých odstínů. K nim ovšem nově přibývají částečky modré.

Proč právě namodralé pigmenty? Důvod je zcela jednoduchý: modrá totiž projasňuje bílou a na pleti má tato směs rozjasňující efekt, světlo jako by vycházelo přímo z pokožky.

Ačkoli jsou nové make-upy dokonalé, i je ale musíme večer důkladně a přitom jemně odstranit.

Autor: Cindy Kerber¨

                                                      Zaujalo ma:

Tajemství č. 1: kůže se nudí
Odhalení: Oblažujete tváře několik let stále stejným hydratačním nebo protivráskovým krémem? Pozor, i když vám kůži příjemně hladí, už dávno jí nemusí poskytovat, co skutečně potřebuje! „Každý krém obsahuje určité účinné látky, na které si ale může pleť po čase zvyknout. Kůži podobně jako tělu příliš nesvědčí jednostranná výživa. Jednou za rok nebo za dva byste proto měla krém vyměnit za nový, s obsahem jiných látek. Výjimku tvoří pouze alergici, kteří by s kosmetikou neměli příliš experimentovat,“ 
 
Tip: Jestliže jste už strávila více než dva roky s jedním krémem, vyhlédněte si jiný, který dodává pleti odlišné látky než váš osvědčený oblíbenec.
Tajemství č. 2: čistota může škodit
Odhalení: I když kolem sebe neustále slyšíte, že jedině čistá pleť může být zdravá, příliš častým drhnutím ji zbavujete tukového filmu, který funguje jako ochrana před útoky škodlivin zvenčí a před podrážděním. Nejohroženější je suchá pleť, která má už tak vlastní ochrannou vrstvu přirozeně narušenou. Večer ji proto čistěte jen mlékem nebo pleťovou vodou a úplně se vyhněte čisticím pěnám, které příliš odmašťují. Ráno potom stačí tváře opláchnout vodou. Mastnou pleť pak neleštěte častěji než dvakrát denně. Pokud ji totiž příliš vysušíte, mazové žlázy začnou pracovat na plný pohon.

Tajemství č. 3: koktejly malují skvrny
Odhalení: Slyšela jste někdy o knírku z margarity? I když to zní možná docela vtipně, moc legrace si s touhle ozdobou neužijete. Ovocné kyseliny a alkohol obsažené v lahodném koktejlu se totiž můžou při styku se slunečním zářením rozložit na toxické látky, kvůli nimž okolí vašich rtů obklopí vyrážka, kterou lékaři  označují jako fototoxickou reakci. Skvrny vám pak pod dotekem paprsků můžou také vyskákat, jestliže se zahalíte do odéru klasického parfému s vysokým obsahem alkoholu, dále když polykáte určité druhy antibiotik nebo pijete některé bylinné čaje, například třezalkový. Látky, jež při styku se světlem způsobují poškození kůže, se nazývají fotosenzibilátory. Za jejich rozklad můžou v prvé řadě UVA paprsky, proto si dávejte pozor především při chytání bronzu v soláriu, v jehož světle právě toto záření převažuje.
                                     
Tajemství č. 4: šperky zlobí
Odhalení: Koupila jste si sexy bižuterii za pár peněz, ale namísto radosti z dobrého úlovku teď řešíte zarudlé fleky v dekoltu nebo kolem uší? Laciné šperky bývají vyrobeny z niklu nebo kobaltu, které patří k častým dotykovým alergenům. To znamená, že při styku s kůží citlivých jedinců vyvolají alergickou reakci, která může přejít až v celkový kožní ekzém. Proto pokud vám po dni nošení blýskavých náušnic vyrazila kolem slechů vyrážka, okamžitě ozdoby odložte a poraďte se s dermatologem. „Pozor, z kobaltu a niklu se často vyrábějí i knoflíky džín a nikl se přidává i do stříbrných šperků pro zvýšení jejich lesku,“ varuje dermatoložka.

Tajemství č. 5: důležité je pořadí
Odhalení: Pokud nanášíte krém proti akné až po hydratačním nátěru, znemožníte mu uvolnit póry v plné síle. Totéž platí i v případě výživného pleťového séra, které je nabito mnohem vyšší koncentrací pečujících látek než krém, ale když ho na pleť nanesete až naposledy, o vyživující nálož se připravíte. Naopak opalovací krém, který pokožku jistí před UV zářením, byste měla po tvářích rozprostřít až nakonec. „Dodržujte toto pořadí: sérum a přípravky proti akné, hydratační krém, opalovací krém a na závěr make-up,“ shrnuje dermatoložka.

   ´´´´Cosmopolitan''''

utorok 21. augusta 2012

Very quick Cat eye make up



And here it is :


The result :


Sorry For Poor Quality 

Fashion,Goth , Design,Cute Little things :)

Hello Everyone,

  In this  part I would like to write about my biggest passion FASHION :) I will also include my cute things and stuff I love .

Firstly :

Who is your favourite designer and why ?

Gareth Pugh .Young and very talented guy who loves extraordinary fashion just like me .Here are the samples of his work

Gareth Pugh


¨




What is your favourite make up brand ?

 Hmmm.I have to say two brands Illamasqua and MAC . 


                                                 Illamasqua Make Up For Your Alter Ego 

Who is your Favourite Fashion Icon ?

Dita Von Teese.She is simply stunning !

                                                             Dita von Teese 
Favourite Perfume ?

Alien by Thierry Mugler !

So far the best perfume I have ever tried ! Quite expensive but it is worth it !
                                                     
                                                                Alien by Thierry Mugler
What do you usually wear ?

   To be honest casual stuff like jeans would be answer when I don't feel like anything special but I prefer to stay classy ..So as mentioned previously Pin Up, Goth mixed with Rockabilly ..



                                                            Me by Dusan Brzobohaty

                                                           Beatrice201
What is your favourite color ?

  I have two : Purple and black ..Because black is the queen of all colors :)


How long does it take you to do you make up?

   Usually 10-15 minutes. When in rush just 5 minutes but then the quality isn't the best lol





                                              Took me few minutes to create this look :)

Anything you're obsessed with ? :P

 Japan and cute japanese stuff

   


Is there anything you don't really like to do ?

  Yes .I am not big fan of mornings have to say I hate mornings..Always feel worse in the morning than in the evening..


                                                                        Looks like me in the morning



TO BE CONTINUED .......................

sobota 18. augusta 2012

Ten Most Dangerous Effects of Hair Coloring


Hair coloring has become the inevitable fashion of the day. Almost every woman makes use of the hair coloring today. Fast becoming a fashion trend young and old college and office-going womanhood seems to be hooked to the shades of rainbow colors for their tresses. Market is burgeoning with choice of various shades, coming in three basic variants: powder, liquid and cream. As a matter of fact, we are not aware that most conventional hair dyes and coloring agents contain the most potent and harmful chemicals compared to any other beauty product and so it is very important to know more about the product that you are going to apply on your hair.
Ten Dangers Of Hair Coloring

1) Use of commercial hair dyes can be hazardous to health

There is no doubt that the use of commercial hair dyes are turning hazardous to health causing a lot of problems. It is said that Jacqueline Kennedy Onasis died as a result of her use of dark hair dye.

2) Hodgkins disease and multiple myeloma

Researches state that Hodgkins disease and multiple myeloma are suspected of being related to the use of such hair coloring chemical products. And data from the National Cancer Institute suggest that 20 percent of all cases among women of non-Hodgkin's lymphoma are due to women's regular use of commercial hair dye products.

3) Breast cancer

There are evidences which suggest the use of hair dye has an association with breast cancer. The dye

para-phenylenediamine (PPED), found in nearly all hair coloring products, was shown to be carcinogenic to the breast.

4) Bladder and other cancers

Further there are other cancer risks from hair dye use. Studies available from hairdressers have provided clear evidence that both men and women are at heavily increased risk for bladder and other cancers.

5) Childhood cancer and other risks for children

Hair dyes may also pose a risk to children before and after pregnancy even when mothers used them shortly prior to conception or during pregnancy. In fact, the risk of childhood cancer could be increased by as much as tenfold by the use of hair dyes. It is certain that the darker the color, and the more frequently it is used, the greater the health risk.

6) Allergic reactions


The resultant allergic reactions of using the coloring materials can sensitize the patients in such a way that they are then permanently unable to tolerate any topical cosmetics on the skin. It is always suggested that preliminary test according to accompanying directions should first be made. Sometimes they may cause irritation.

7) Eyes and scalp affected

Hair dyes ay cause redness and irritation to the eyes. There may also be sores, itching and burning sensations on the scalp.

8) Causing worse problems

Most of the men and women go for hair dyes just to hide their premature graying. But it causes further troubles instead of optimizing the system by correcting hormonal and nutritional imbalances, and helping to slow the graying condition.

9) Pesticide contents disrupt hormones

Most of the hair coloring products also contain Alkylphenol ethoxylates (APE), which are found in spermicides and pesticides. They are created from and break down into alkylphenols, which are suspected to disrupt hormones.

10) Cheap commercial products increase side effects

Almost 70% of the hair coloring products contain ingredients cheap in the market like coal tar. It is used to darken the hair but is very dangerous. Coal tar can easily be absorbed through the skin and trigger allergic reactions.


Reactions to this chemical in hair dye may manifest in different ways depending on the severity of the allergic reaction in the individual.
Rash
Individuals who are allergic to hair dye my exhibit a reaction in the form of a red rash. According to Dr. Andrew Weil, the rash may appear anywhere the hair dye was applied or any area the hair dye touched. The rash may appear around the hairline, on the scalp or around the eyes and ears. Individuals who experience an allergic rash should contact a dermatologist or other health care provider for treatment recommendations.

Itching
Allergies to hair dye and the paraphenylenediamine it contains can cause the severe itching. The itching may be accompanied by a rash or other skin irritation. Anti-itch lotions and creams can be applied to relieve this symptom.
Swelling
Allergic reactions to hair dye can cause skin swelling; in some cases the swelling can be disfiguring for a short time. Swelling may need to be treated by a professional dermatologist with steroid creams and prescription oral steroid medications.
Skin Irritation
Peeling, redness and flaky skin are all symptoms of allergic reactions that may occur with the use of hair dyes. These irritations are likely to occur when the skin patch test is performed on allergic individual


Read more: http://www.livestrong.com/article/236396-symptoms-of-hair-dye-allergy/#ixzz23vb5osnA


Published by paulose varkis




Prevention
If a dermatologist has determined you are allergic to para-phenylenediamine, avoid hair dyes that list it as an ingredient. Before applying any dye, do a patch test to check for allergic reactions. Home hair color kits will include instructions on how to do a patch test. According to the FDA., you do a patch test by putting a small amount of the dye behind your ear or the inside of your elbow and leave it on for two days. If you do not develop any allergy symptoms in that area, you will usually not develop a reaction to the dye when applied to your hair. If you do have a reaction, find a different brand or color and repeat the patch test. Leave the hair dye only as long as the directions dictate and rinse your scalp with water afterwards. Hair salon personnel should also do a patch test before applying dye to your hair.


Read more: http://www.livestrong.com/article/540516-allergic-response-to-hair-dye/#ixzz23var0rou




Farby Na Vlasy/Tipy /Postrehy




Poznáte to príde deň kedy si pripadáte,  že ste úplne všedná a potrebujete zmenu .Taký pocit mam už asi od 16tky.A prvá vec po ktorej som siahla boli farby na vlasy


Neviem , ci práve toto rozhodnutie bolo správne kedže v tej dobe som si farbila vlasy doma a ešte k tomu na blond a to prispelo k postupnému zničeniu vlasov.Z krásnych dlhých vlasov vznikla slama.Prinášam vám par tipov čomu sa vyvarovať ,aby ste nekončili ako ja.
                                                                     
                                                 Sucasna farba vlasov Palette Color Shampoo Chocolate
                                                      na tejto fotke mam Schwarzkopf Brillance 891

                                                                 Schwarzkopf Brillance 891

                                     

Pokiaľ sa chystáte zmeniť si radikálne farbu  vlasov tj. viac ako dva odtiene svetlejšie alebo tmavšie poprípade červena atd . navštívte kadernika .Prvá aplikácia farby je veľmi dôležitá takže by sa nevyplatilo to podceňovať .
Všetci výrobcovia farieb na vlasy odporúčajú pred farbením vykonať test na citlivosť. Nepodceňujte ho, pretože môžete zažiť mnoho nepríjemných chvíľ. Predovšetkým ak daný výrobok používate po prvýkrát, rozhodne si test spravte. Inak vám hrozí, že pár minút po nanesení farby na celú hlavu pocítite šialené pálenie a z nepríjemnej reakcie pokožky sa budete zotavovať niekoľko dní.

Ja osobne preferujem semi/polo farby takzvane prelivy alebo šampóny. Vydržia pomerne dlho a hlavne väčšina z nich neobsahuje amoniak .Avšak pozor na latku zvanú PPD !!!!!!! Citujem http://prealergikov.sk/tema/7/
PPD je významný kožný kontaktný alergén, je tretím najčastejším alergénom v kozmetických prípravkoch po parfumoch a konzervačných látkach. Je pridávaný do permanentných vlasových farieb a šampónov, používa sa v textilnom priemysle a k farbeniu koží. Alergia na PPD sa môže vyvinúť náhle a bez varovania. Látku PPD obsahujú všetky trvalé a polotrvalé farby. Je treba dať si pozor aj na farby, ktoré sa tvária ako prírodné produkty. Nemusia obsahovať amoniak, ale PPD v nich väčšinou je.
To, že sme už farbu použili niekoľkokrát predtým bez problémov, pritom nič neznamená. Alergia totiž môže prepuknúť kedykoľvek počas života. 
    Výrobcovia týchto preparátov sa väčšinou chránia tým, že každý užívateľ farieb na vlasy musí najskôr urobiť test citlivosti. A ak sa vyskytne alergická reakcia, potom by farbu nemal používať. Tento test je nutné opakovať pred každým novým použitím farby. Bohužiaľ väčšina ľudí tento krok ignoruje. 
Mnohé farby zvádzajú , že sú čisto prírodne  a ja neviem co šokujúce je ,že skoro všetky farby ,ktoré môžeme vidieť v reklame obsahujú práve tuto latku .

Avšak narazila som na farbu ,ktorá je absolútna hviedza v negatívnom slova zmysle, vola sa BIGEN . Tato farba klame nielen tým , že výrobca uvádza , že je čisto prírodná ale taktiež nespravnym popisom zloženia.Našťastie som Bigen videla naposledy v Londýne ale pokiaľ by ste kdekoľvek na neho natrafili Nepoužívate !
 
                                                                   Bigen NIE !
¨
No ale dosť bolo strašenia :) Ukážem Vam moje NAJ farby 

                                            ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ  TOP STAR ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ



                  MANIC PANIC - citujem Polopermanentné farby na vlasy od newyorskej značky Manic Panic s 30 ročnou tradíciou.

Image značky je je od počiatkov vedený v r rock'n'roll-ovom štýle a okrem farieb na vlasy sa špecializuje aj na inú extravagantnú kozmetiku a doplnky.

Farby nie sú testované na zvieratách a neobsahujú ani žiadne zložky živočísneho pôvodu. Aj to je jedným z dôvodov prečo získali prestížne ocenenie PETA za najlepší cruelty-free produkt roku 2007. Pretože farby obsahujú iba prírodné zložky, majú na vlasy regeneračný účinok a tým pádom sa vlasy ich používaním neničia.

Farby Manic Panic používajú aj také hviezdy ako Rihanna, Katy Perry, Jared Leto z 30 seconds to Mars, Flea z Red Hot Chilli Peppers, Marilyn Manson, Green Day, Davey Havok z AFI či basketbalová hviezda Dennis Rodman.



                                                                          Manic Panic



                                                                 
        A.)   Palette 341 Tmava Cokolada -Pouzivam ju skoro stale a som velmi spokojna


          B.) SUBLIME MOUSSE L 'Oreal  -Vyhoda velmi jednoducha aplikacia a dosledne kritie prvych sedin
                                                             SUBLIME MOUSSE L Oreal
   C.)    LONDA Color Naturals


       

  Odskusane mam asi dva odtiene ale po pouziti tejto farby sa mi padali vlasy viac nez obvykle navyse aplikacia je troska zlozitejsia ale inak je v pohode.


D.)Loreal Casting Creme Gloss -Naprosto uzasna !!! Prekvapila ma hlavne bohatou konzistenciou a jednoduchou aplikaciou.

SKLAMALI MA :


A.) Garnier Color Naturals Velmi mdla rychlo sa vymyvajuca farba neviem nicim ma neslovila

B.) Loreal Préférence Féria  -Zarazajuca je cena ale hlavne fakt ,ze tato trvacna farba vobec nekrije sediny :( Takze u mna palec dole)

C.) Wella Wellaton neuveritelne mi po nej padali vlasy !!

Tipy :

Pre Blondynky : 
(http://www.schwarzkopf.sk)

   Chcete, aby vaše blond vlasy vyzerali prirodzene? Potom by ste vaše vlasy nemali nikdy zosvetľovať viac ako o dva odtiene. Zvážte tiež farbu obočia. Ak bude farebný rozdiel medzi vlasmi a obočím veľmi veľký, farba na vlasoch bude pôsobiť umelo.

Pri farbení už odfarbených vlasov buďte veľmi opatrné. Zmena štruktúry vlasov môže viesť k neočakávaným farebným výsledkom vo vlasoch. Farba na vlasy môže pôsobiť omnoho intenzívnejšie a sýtejšie než je znázornená na obale, alebo viac môže do vlasov preniknúť viac farebných pigmentov, čo spôsobí, že farba bude vyzerať tmavšie, ako ste chceli.

Cervene /Medene Vlasy

   Chceli by ste mať nádherný odtieň granátového jablka, alebo vás skôr láka teplá karamelová červená, sýta tmavá červená alebo fialový nádych višne? Vaša voľba by sa mohla zúžiť na základe vašej prirodzenej farby vlasov a vašej pokožky:

Červenkasté blond a svetlo medené odtiene sú ideálne pre blondínky so svetlou pokožkou.

Ak máte tmavé blond vlasy alebo svetlo hnedé vlasy so svetlou až stredne tmavou farbou pleti, môžete byť chladný alebo teplý typ. Studené odtiene ako višňovo červená, burgundská červená a baklažánová pristanú modro-ružovému alebo olivovému typu pleti. Teplé odtiene červenej ako medená, medený buk a červenkastá zlatá sú ideálne pre žltkastú, broskyňovú alebo zlatistú pleť.
Stredne až tmavé hnedé vlasy a olivová pleť vyzerajú skvelo v kombinácii s intenzívnymi červenými a mahagónovými odtieňmi.
Veľmi tmavé až čierne vlasy sa zase hodia s višňovou červenou a tmavočervenými odtieňmi.


Hnede Vlasy :

 Vedeli ste to? Hnedé vlasy vďaka svojim farebným pigmentom v porovnaní s ostatnými farbami vlasov odrážajú svetlo omnoho výraznejšie. To znamená, že sa na slnku krásne lesknú.
Teplé farebné odtiene pristanú vašim vlasom pokiaľ máte olivovú alebo tmavú pleť s nádychom do žltej alebo zlatej farby. Sú to napríklad odtiene: karamel, bronz či gaštanovo hnedá. Pokiaľ je vaša pleť svetlá s nádychom do modra alebo do ružova, siahnite po svetlej hnedej alebo tmavej hnedej farbe na hlasy bez červeného alebo zlatého odtieňu.
Dôsledná a správna starostlivosť o vaše vlasy je najlepším základom pre farbenie vlasov. Výsledok farbenia je oslňujúci a dlhšie trvajúci, ak máte ako základ zdravé vlasy a tiež zdravú pokožku hlavy.
Tónovanie dodá vašim vlasom tým intenzívnejší farebný efekt, čím dlhšie nechávate pôsobiť farbu vo vašich vlasoch. Pre intenzívnejšiu farbu vlasov môžete nechať farbu pôsobiť o pár minút, alebo dokonca o polhodinu dlhšie.  

Cierne Vlasy :


 Najnáročnejšia časť farbenia vlasov na čierno je starostlivosť o vyrastajúce korienky. Čím sú prirodzené vlasy svetlejšie, tým viac bude farebný rozdiel vyrastajúcich korienkov viditeľný. Ak je vašou prirodzenou farbou vlasov hnedá, intenzívne tónovanie je dobrým riešením. Farebné pigmenty sa vymyjú skôr, než začnú byť vyrastajúce korienky viditeľné. 
Máte svetlú pleť a modré oči? Zafarbenie vlasov na jantárovo čierne s modrým odleskom z vás urobí dokonalú Snehulienku. Nezabudnite však, že čierne vlasy zvýrazňujú svetlú pokožku. Ak sa preto rozhodnete pre čiernu farbu, mali by ste mať vždy poruke sýty červený rúž.

                                      Ženy s tmavším odtieňom pleti a hnedými očami vyzerajú omnoho prirodzenejšie v teplých tónoch čiernej, než v jantárovo čiernej farbe vlasov. Snedá pleť dostane nový rozmer s hnedastou čiernou farbou vlasov.


Zamyslite sa :)

 Už ste si niekedy farbili hlavu sama? A aký odtieň vlasov by ste chceli mať? Stanovte si reálne ciele. Nečakajte, že ak ste hnedovláska, zosvetlíte si doma vlasy na platinovú blond. Najmenej chýb spravíte vtedy, ak si vyberiete farbu o niečo svetlejšiu, alebo tmavšiu ako je vaša terajšia.
Pred regálom s farbami uvažujte realisticky. Nezabúdajte, že stojíte pod umelým svetlom, takže odtiene sú značne skreslené. Výsledná farba na vašej hlave bude vyzerať len približne tak, ako je vyobrazená na obale, v žiadnom prípade nečakajte, že bude identická. Pri výbere farby dbajte aj na to, či jej aplikácia bude jednoduchá a zvládnete ju aj sama. Najvhodnejšie sú farby, ktoré od vás nevyžadujú kopu špeciálnych misiek a štetcov na nanášanie. Tiež dbajte na to, aby pri farbe bola nejaká záverečná starostlivosť v podobe špeciálnej masky, alebo kondicionéru.
Vlasy treba pripraviť
Nikdy si nefarbite zničené a unavené vlasy. Po ťažkej chrípke, alebo operácii je celý organizmus vyčerpaný a podpíše sa to aj na vašich vlasoch. To isté platí aj o rôznych mechanických zásahoch do štruktúry vlasu. Týždeň pred farbením by ste si nemali dávať žiadny kondicionér, ani vlasovú masku, lebo tieto prípravky uzatvoria povrch vlasu a farba sa k nim nedostane. Klasický šampón by vám mal na starostlivosť postačiť.


 ´´´´´´Zdroj http://wanda.atlas.sk/domace-farbenie-vlasov-nemusi-byt-problem/moda-a-krasa/vlasy/534031.htmlˇˇˇˇˇˇ


Tak a to by bolo pre dnes vsetko :))) Koniec prvej casti :)