O mne

Moja fotka
I am 26 years old girl who enjoys all things related to make up, fashion , art and various subcultures.On this blog I will try to share interesting experiences and bring you some product overviews.

Translate

sobota 18. augusta 2012

Farby Na Vlasy/Tipy /Postrehy




Poznáte to príde deň kedy si pripadáte,  že ste úplne všedná a potrebujete zmenu .Taký pocit mam už asi od 16tky.A prvá vec po ktorej som siahla boli farby na vlasy


Neviem , ci práve toto rozhodnutie bolo správne kedže v tej dobe som si farbila vlasy doma a ešte k tomu na blond a to prispelo k postupnému zničeniu vlasov.Z krásnych dlhých vlasov vznikla slama.Prinášam vám par tipov čomu sa vyvarovať ,aby ste nekončili ako ja.
                                                                     
                                                 Sucasna farba vlasov Palette Color Shampoo Chocolate
                                                      na tejto fotke mam Schwarzkopf Brillance 891

                                                                 Schwarzkopf Brillance 891

                                     

Pokiaľ sa chystáte zmeniť si radikálne farbu  vlasov tj. viac ako dva odtiene svetlejšie alebo tmavšie poprípade červena atd . navštívte kadernika .Prvá aplikácia farby je veľmi dôležitá takže by sa nevyplatilo to podceňovať .
Všetci výrobcovia farieb na vlasy odporúčajú pred farbením vykonať test na citlivosť. Nepodceňujte ho, pretože môžete zažiť mnoho nepríjemných chvíľ. Predovšetkým ak daný výrobok používate po prvýkrát, rozhodne si test spravte. Inak vám hrozí, že pár minút po nanesení farby na celú hlavu pocítite šialené pálenie a z nepríjemnej reakcie pokožky sa budete zotavovať niekoľko dní.

Ja osobne preferujem semi/polo farby takzvane prelivy alebo šampóny. Vydržia pomerne dlho a hlavne väčšina z nich neobsahuje amoniak .Avšak pozor na latku zvanú PPD !!!!!!! Citujem http://prealergikov.sk/tema/7/
PPD je významný kožný kontaktný alergén, je tretím najčastejším alergénom v kozmetických prípravkoch po parfumoch a konzervačných látkach. Je pridávaný do permanentných vlasových farieb a šampónov, používa sa v textilnom priemysle a k farbeniu koží. Alergia na PPD sa môže vyvinúť náhle a bez varovania. Látku PPD obsahujú všetky trvalé a polotrvalé farby. Je treba dať si pozor aj na farby, ktoré sa tvária ako prírodné produkty. Nemusia obsahovať amoniak, ale PPD v nich väčšinou je.
To, že sme už farbu použili niekoľkokrát predtým bez problémov, pritom nič neznamená. Alergia totiž môže prepuknúť kedykoľvek počas života. 
    Výrobcovia týchto preparátov sa väčšinou chránia tým, že každý užívateľ farieb na vlasy musí najskôr urobiť test citlivosti. A ak sa vyskytne alergická reakcia, potom by farbu nemal používať. Tento test je nutné opakovať pred každým novým použitím farby. Bohužiaľ väčšina ľudí tento krok ignoruje. 
Mnohé farby zvádzajú , že sú čisto prírodne  a ja neviem co šokujúce je ,že skoro všetky farby ,ktoré môžeme vidieť v reklame obsahujú práve tuto latku .

Avšak narazila som na farbu ,ktorá je absolútna hviedza v negatívnom slova zmysle, vola sa BIGEN . Tato farba klame nielen tým , že výrobca uvádza , že je čisto prírodná ale taktiež nespravnym popisom zloženia.Našťastie som Bigen videla naposledy v Londýne ale pokiaľ by ste kdekoľvek na neho natrafili Nepoužívate !
 
                                                                   Bigen NIE !
¨
No ale dosť bolo strašenia :) Ukážem Vam moje NAJ farby 

                                            ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ  TOP STAR ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ



                  MANIC PANIC - citujem Polopermanentné farby na vlasy od newyorskej značky Manic Panic s 30 ročnou tradíciou.

Image značky je je od počiatkov vedený v r rock'n'roll-ovom štýle a okrem farieb na vlasy sa špecializuje aj na inú extravagantnú kozmetiku a doplnky.

Farby nie sú testované na zvieratách a neobsahujú ani žiadne zložky živočísneho pôvodu. Aj to je jedným z dôvodov prečo získali prestížne ocenenie PETA za najlepší cruelty-free produkt roku 2007. Pretože farby obsahujú iba prírodné zložky, majú na vlasy regeneračný účinok a tým pádom sa vlasy ich používaním neničia.

Farby Manic Panic používajú aj také hviezdy ako Rihanna, Katy Perry, Jared Leto z 30 seconds to Mars, Flea z Red Hot Chilli Peppers, Marilyn Manson, Green Day, Davey Havok z AFI či basketbalová hviezda Dennis Rodman.



                                                                          Manic Panic



                                                                 
        A.)   Palette 341 Tmava Cokolada -Pouzivam ju skoro stale a som velmi spokojna


          B.) SUBLIME MOUSSE L 'Oreal  -Vyhoda velmi jednoducha aplikacia a dosledne kritie prvych sedin
                                                             SUBLIME MOUSSE L Oreal
   C.)    LONDA Color Naturals


       

  Odskusane mam asi dva odtiene ale po pouziti tejto farby sa mi padali vlasy viac nez obvykle navyse aplikacia je troska zlozitejsia ale inak je v pohode.


D.)Loreal Casting Creme Gloss -Naprosto uzasna !!! Prekvapila ma hlavne bohatou konzistenciou a jednoduchou aplikaciou.

SKLAMALI MA :


A.) Garnier Color Naturals Velmi mdla rychlo sa vymyvajuca farba neviem nicim ma neslovila

B.) Loreal Préférence Féria  -Zarazajuca je cena ale hlavne fakt ,ze tato trvacna farba vobec nekrije sediny :( Takze u mna palec dole)

C.) Wella Wellaton neuveritelne mi po nej padali vlasy !!

Tipy :

Pre Blondynky : 
(http://www.schwarzkopf.sk)

   Chcete, aby vaše blond vlasy vyzerali prirodzene? Potom by ste vaše vlasy nemali nikdy zosvetľovať viac ako o dva odtiene. Zvážte tiež farbu obočia. Ak bude farebný rozdiel medzi vlasmi a obočím veľmi veľký, farba na vlasoch bude pôsobiť umelo.

Pri farbení už odfarbených vlasov buďte veľmi opatrné. Zmena štruktúry vlasov môže viesť k neočakávaným farebným výsledkom vo vlasoch. Farba na vlasy môže pôsobiť omnoho intenzívnejšie a sýtejšie než je znázornená na obale, alebo viac môže do vlasov preniknúť viac farebných pigmentov, čo spôsobí, že farba bude vyzerať tmavšie, ako ste chceli.

Cervene /Medene Vlasy

   Chceli by ste mať nádherný odtieň granátového jablka, alebo vás skôr láka teplá karamelová červená, sýta tmavá červená alebo fialový nádych višne? Vaša voľba by sa mohla zúžiť na základe vašej prirodzenej farby vlasov a vašej pokožky:

Červenkasté blond a svetlo medené odtiene sú ideálne pre blondínky so svetlou pokožkou.

Ak máte tmavé blond vlasy alebo svetlo hnedé vlasy so svetlou až stredne tmavou farbou pleti, môžete byť chladný alebo teplý typ. Studené odtiene ako višňovo červená, burgundská červená a baklažánová pristanú modro-ružovému alebo olivovému typu pleti. Teplé odtiene červenej ako medená, medený buk a červenkastá zlatá sú ideálne pre žltkastú, broskyňovú alebo zlatistú pleť.
Stredne až tmavé hnedé vlasy a olivová pleť vyzerajú skvelo v kombinácii s intenzívnymi červenými a mahagónovými odtieňmi.
Veľmi tmavé až čierne vlasy sa zase hodia s višňovou červenou a tmavočervenými odtieňmi.


Hnede Vlasy :

 Vedeli ste to? Hnedé vlasy vďaka svojim farebným pigmentom v porovnaní s ostatnými farbami vlasov odrážajú svetlo omnoho výraznejšie. To znamená, že sa na slnku krásne lesknú.
Teplé farebné odtiene pristanú vašim vlasom pokiaľ máte olivovú alebo tmavú pleť s nádychom do žltej alebo zlatej farby. Sú to napríklad odtiene: karamel, bronz či gaštanovo hnedá. Pokiaľ je vaša pleť svetlá s nádychom do modra alebo do ružova, siahnite po svetlej hnedej alebo tmavej hnedej farbe na hlasy bez červeného alebo zlatého odtieňu.
Dôsledná a správna starostlivosť o vaše vlasy je najlepším základom pre farbenie vlasov. Výsledok farbenia je oslňujúci a dlhšie trvajúci, ak máte ako základ zdravé vlasy a tiež zdravú pokožku hlavy.
Tónovanie dodá vašim vlasom tým intenzívnejší farebný efekt, čím dlhšie nechávate pôsobiť farbu vo vašich vlasoch. Pre intenzívnejšiu farbu vlasov môžete nechať farbu pôsobiť o pár minút, alebo dokonca o polhodinu dlhšie.  

Cierne Vlasy :


 Najnáročnejšia časť farbenia vlasov na čierno je starostlivosť o vyrastajúce korienky. Čím sú prirodzené vlasy svetlejšie, tým viac bude farebný rozdiel vyrastajúcich korienkov viditeľný. Ak je vašou prirodzenou farbou vlasov hnedá, intenzívne tónovanie je dobrým riešením. Farebné pigmenty sa vymyjú skôr, než začnú byť vyrastajúce korienky viditeľné. 
Máte svetlú pleť a modré oči? Zafarbenie vlasov na jantárovo čierne s modrým odleskom z vás urobí dokonalú Snehulienku. Nezabudnite však, že čierne vlasy zvýrazňujú svetlú pokožku. Ak sa preto rozhodnete pre čiernu farbu, mali by ste mať vždy poruke sýty červený rúž.

                                      Ženy s tmavším odtieňom pleti a hnedými očami vyzerajú omnoho prirodzenejšie v teplých tónoch čiernej, než v jantárovo čiernej farbe vlasov. Snedá pleť dostane nový rozmer s hnedastou čiernou farbou vlasov.


Zamyslite sa :)

 Už ste si niekedy farbili hlavu sama? A aký odtieň vlasov by ste chceli mať? Stanovte si reálne ciele. Nečakajte, že ak ste hnedovláska, zosvetlíte si doma vlasy na platinovú blond. Najmenej chýb spravíte vtedy, ak si vyberiete farbu o niečo svetlejšiu, alebo tmavšiu ako je vaša terajšia.
Pred regálom s farbami uvažujte realisticky. Nezabúdajte, že stojíte pod umelým svetlom, takže odtiene sú značne skreslené. Výsledná farba na vašej hlave bude vyzerať len približne tak, ako je vyobrazená na obale, v žiadnom prípade nečakajte, že bude identická. Pri výbere farby dbajte aj na to, či jej aplikácia bude jednoduchá a zvládnete ju aj sama. Najvhodnejšie sú farby, ktoré od vás nevyžadujú kopu špeciálnych misiek a štetcov na nanášanie. Tiež dbajte na to, aby pri farbe bola nejaká záverečná starostlivosť v podobe špeciálnej masky, alebo kondicionéru.
Vlasy treba pripraviť
Nikdy si nefarbite zničené a unavené vlasy. Po ťažkej chrípke, alebo operácii je celý organizmus vyčerpaný a podpíše sa to aj na vašich vlasoch. To isté platí aj o rôznych mechanických zásahoch do štruktúry vlasu. Týždeň pred farbením by ste si nemali dávať žiadny kondicionér, ani vlasovú masku, lebo tieto prípravky uzatvoria povrch vlasu a farba sa k nim nedostane. Klasický šampón by vám mal na starostlivosť postačiť.


 ´´´´´´Zdroj http://wanda.atlas.sk/domace-farbenie-vlasov-nemusi-byt-problem/moda-a-krasa/vlasy/534031.htmlˇˇˇˇˇˇ


Tak a to by bolo pre dnes vsetko :))) Koniec prvej casti :)


3 komentáre:

  1. veľmi pekne napísané s welatonkou suhlasim neskutočne vysušuje a ničí vlasy aj ked farba bola taka aka mala byt nestoji to za to. A na svetle vlasy (ci uz blond, plave, hnede) chyti stredne hneda na cierno :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prosím ťa mohla by si mi poradiť? Práve som si nafarbila vlasy s Palette color shampoo farby bordovej, ale vôbec sa mi to nepáči a navyše som počula, že to môže na vlasoch vydržať veľmi dlho. Nedalo by sa s tým niečo urobiť? Trebárs by mi to kaderníčka zafarbila na moju prirodzenú farbu? Vraj je pri tejto farbe aj keď to má byť len šampón jediné riešenie odrastanie? Zafarbila som si len pár prameňov ale pri mojej tmavohnedej prirodzenej farbe to zle ukáže. Vopred vďaka za radu, naozaj neviem čo mám urobiť. A naozaj dobrý článok mimochodom:]

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, máš krásne vlasy a chcela by som sa spýtať na tú palette color shampoo - čokoládovú. Že či si použila jednu krabičku alebo viac tej farby pretože ja mám vlasy po pás no a chcela by som vyskúšať color shampoo len že si nemyslím že mi jedna krabička postačí :D Za odpoveď veľmi ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť